Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Orosházi hízott hideg libamáj zsírjában

3x      2x   0.0x
Orosházi hízott hideg libamáj zsírjában recept

Orosházi hízott hideg libamáj zsírjában recept

Hozzávalók:

  • 800 g libamáj
  • 100 g libaháj
  • 60 g vöröshagyma
  • 1,5 dl tej
  • egész bors
  • édes-nemes szegedi paprika
  • só (ízlés szerint)



  

Elkészítés:

A friss libamájat lehártyázzuk, kierezzük. Gyengén sózott hideg tejben kb. 1 órát áztatjuk, majd szalvétával szárazra itatjuk. A libamájat lábasba tesszük, hozzáadjuk a libahájat, a karikára vágott vöröshagymát, majd egész borssal fűszerezzük. Kevés vizet öntünk alá és fedővel letakarva, a sütőben mérsékelt tűzön sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a máj közepe ne maradjon nyers, ugyanakkor ne süssük túl sokáig, mert akkor kemény lesz. A májat a zsírból lapátkanállal kiemeljük. Óvatosan vágódeszkára tesszük. Közben a zsírt egy kevés pirospaprikával megszínezzük és átszűrjük. Amikor a máj kihűlt, éles késsel felszeleteljük, és a kidermesztett libazsírral tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!