Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Orosházi hízott hideg libamáj zsírjában
3x
2x
0.0x
Orosházi hízott hideg libamáj zsírjában recept
Hozzávalók:
- 800 g libamáj
- 100 g libaháj
- 60 g vöröshagyma
- 1,5 dl tej
- egész bors
- édes-nemes szegedi paprika
- só (ízlés szerint)
Elkészítés:
A friss libamájat lehártyázzuk, kierezzük. Gyengén sózott hideg tejben kb. 1 órát áztatjuk, majd szalvétával szárazra itatjuk. A libamájat lábasba tesszük, hozzáadjuk a libahájat, a karikára vágott vöröshagymát, majd egész borssal fűszerezzük. Kevés vizet öntünk alá és fedővel letakarva, a sütőben mérsékelt tűzön sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a máj közepe ne maradjon nyers, ugyanakkor ne süssük túl sokáig, mert akkor kemény lesz. A májat a zsírból lapátkanállal kiemeljük. Óvatosan vágódeszkára tesszük. Közben a zsírt egy kevés pirospaprikával megszínezzük és átszűrjük. Amikor a máj kihűlt, éles késsel felszeleteljük, és a kidermesztett libazsírral tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!