Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Csirkepaprikás snidlinges rétestésztában

3x      2x   0.0x
Csirkepaprikás snidlinges rétestésztában recept

Csirkepaprikás snidlinges rétestésztában recept

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 3 dl hidegvíz
  • 5 dkg zsír
  • kevés só
  • 1 egész tojás
  • A csirkepaprikáshoz:
  • 1 db kakas
  • 25 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg libazsír
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás sárga
  • szegedi fűszerpaprika őrlemény
  • törött bors



  

Elkészítés:

A tésztát összedolgozzuk finomra, selymesre, hólyagosra. 6 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Ezt követően három tányérnagyságú cipóba szakítjuk. A pihentetés idején előkészítjük azt a zsírt, amit a cipókra kenünk. Ennek hozzávalói: 15 dkg zsír, 1 teáskanál liszt, 1 kanál 10%-os ecet. Habosra keverjük, majd a cipók tetejére kenjük. Langyos tányérral lefedjük, majd 2 órát pihentetjük. Ezután nyújtjuk, töltjük, feltekerjük, majd tepsibe rakjuk. Tetejét vékonyan olvasztott zsírral megkenjük, sütjük. Melegen daraboljuk. Az előkészített kakast felteszzük főzni. A finomra vágott vöröshagymát a libazsíron üvegesre pirítjuk, beletesszük a kis kockákra összevágott zöldpaprikát, majd paradicsomot. Megszórjuk szegedi fűszerpaprika őrleménnyel, majd belehelyezzük a részeire darabolt kakast. Törött borssal, sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, és lefedve készre pároljuk. Ha kész, kiemeljük az edényből, és apró kockákra vágjuk. A pörkölt levet egy kis vízzel felengedjük, és tejfeles habarással megfogadjuk. Az apró kockákra vágott kakas húst összekeverjük 2 evőkanál tejföllel és 2 tojásságával, és apróra vágott snidlinggel majd a rétes tésztába töltjük. Forró sütőbe téve készre sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!