Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Csirkepaprikás snidlinges rétestésztában
3x
2x
0.0x
Csirkepaprikás snidlinges rétestésztában recept
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dl hidegvíz
- 5 dkg zsír
- kevés só
- 1 egész tojás
- A csirkepaprikáshoz:
- 1 db kakas
- 25 dkg vöröshagyma
- 10 dkg libazsír
- 10 dkg zöldpaprika
- 10 dkg paradicsom
- 5 dkg liszt
- 4 dl tejföl
- 2 db tojás sárga
- szegedi fűszerpaprika őrlemény
- törött bors
- só
Elkészítés:
A tésztát összedolgozzuk finomra, selymesre, hólyagosra. 6 órán át szobahőmérsékleten pihentetjük. Ezt követően három tányérnagyságú cipóba szakítjuk. A pihentetés idején előkészítjük azt a zsírt, amit a cipókra kenünk. Ennek hozzávalói: 15 dkg zsír, 1 teáskanál liszt, 1 kanál 10%-os ecet. Habosra keverjük, majd a cipók tetejére kenjük. Langyos tányérral lefedjük, majd 2 órát pihentetjük. Ezután nyújtjuk, töltjük, feltekerjük, majd tepsibe rakjuk. Tetejét vékonyan olvasztott zsírral megkenjük, sütjük. Melegen daraboljuk. Az előkészített kakast felteszzük főzni. A finomra vágott vöröshagymát a libazsíron üvegesre pirítjuk, beletesszük a kis kockákra összevágott zöldpaprikát, majd paradicsomot. Megszórjuk szegedi fűszerpaprika őrleménnyel, majd belehelyezzük a részeire darabolt kakast. Törött borssal, sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, és lefedve készre pároljuk. Ha kész, kiemeljük az edényből, és apró kockákra vágjuk. A pörkölt levet egy kis vízzel felengedjük, és tejfeles habarással megfogadjuk. Az apró kockákra vágott kakas húst összekeverjük 2 evőkanál tejföllel és 2 tojásságával, és apróra vágott snidlinggel majd a rétes tésztába töltjük. Forró sütőbe téve készre sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!