Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Borjúmájas borjúmirigy, Marchal módra
3x
2x
0.0x
Borjúmájas borjúmirigy, Marchal módra recept
Hozzávalók:
- 80 dkg borjúmáj
- 10x6 dkg borjúmirigy
- 25 dkg kolozsvári császár szalonna
- 5 dkg zsír
- 5 dkg liszt
- só, bors, ízlés szerint
- petrezselyem zöldje
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- morzsa
- 15 dkg Rama margarin
- 30 dkg zöld spárga
Elkészítés:
A borjúmájból tíz egyforma szeletet vágunk. A szalonna bőrét éles késsel levágjuk, és tíz szeletre vágjuk. A szalonna szeleteket kevés zsiradékban ropogósra sütjük, és a zsírból kiszedve melegen tartjuk. A borjúmirigyet hideg vízben kiáztatjuk, sós vízben felforraljuk, lehűtjük, és ruhán leszárítjuk. Szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztbe felvert tojásba mártjuk, morzsába forgatjuk és kevés vajban világos sárgára sütjük. A májszeleteket sózzuk, borsozzuk, és lisztbe mártva a szalonna zsírjában aranysárgára pirítjuk. Vajas zöld spárgával tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!