Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Borjúmájas borjúmirigy, Marchal módra

3x      2x   0.0x
Borjúmájas borjúmirigy, Marchal módra recept

Borjúmájas borjúmirigy, Marchal módra recept

Hozzávalók:

  • 80 dkg borjúmáj
  • 10x6 dkg borjúmirigy
  • 25 dkg kolozsvári császár szalonna
  • 5 dkg zsír
  • 5 dkg liszt
  • só, bors, ízlés szerint
  • petrezselyem zöldje
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • morzsa
  • 15 dkg Rama
    margarin
  • 30 dkg zöld spárga



  

Elkészítés:

A borjúmájból tíz egyforma szeletet vágunk. A szalonna bőrét éles késsel levágjuk, és tíz szeletre vágjuk. A szalonna szeleteket kevés zsiradékban ropogósra sütjük, és a zsírból kiszedve melegen tartjuk. A borjúmirigyet hideg vízben kiáztatjuk, sós vízben felforraljuk, lehűtjük, és ruhán leszárítjuk. Szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztbe felvert tojásba mártjuk, morzsába forgatjuk és kevés vajban világos sárgára sütjük. A májszeleteket sózzuk, borsozzuk, és lisztbe mártva a szalonna zsírjában aranysárgára pirítjuk. Vajas zöld spárgával tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!