Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejfölös Rácponty, ahogy Krúdy szerette

3x      2x   0.0x
Tejfölös Rácponty, ahogy Krúdy szerette recept

Tejfölös Rácponty, ahogy Krúdy szerette recept

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 2 kanál zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 0,2 kg zöldpaprika
  • 0,2 kg paradicsom
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kanál liszt
  • paprika



  

Elkészítés:

Egy szép kövér pontyot tisztítsunk meg, vágjuk kétfelé hosszában és sózzuk be, aztán a pikkelyes felét 2 ujjnyi távolságban vagdossuk be, de azért szét ne essék. Ezekbe a bevágásokba megfelelő hosszúságú só- és paprikába mártott szalonnaszeleteket rakjunk. Most a sütőpléh fenekére illesszünk ujjnyi vastag pálcácskákat egymástól 2 ujjnyi távolságban, ezekre tegyük a két fél halat egymás mellé, hintsük be karikára vágott vöröshagymával, paradicsomdarabokkal, a szalonnával, szórjuk be paprikával és tejföllel leöntve, egy óráig süssük. Ha puhára sült, töltsünk még egy kevés tejfölt hozzá, kicsit pároljuk meg s adjuk fel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!