Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás-diós bejgli

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
    margarin és porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj és narancshéj
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg savanykás alma
  • 30 dkg dió
  • cukor
  • reszelt citromhéj és narancshéj
  • fahéj



  

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatott élesztőt összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. Mély tálba tesszük, letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Amikor a tészta megkelt, alaposan átgyúrjuk, majd az előbbiekben leírtak szerint újra megkelesztjük. Az almát lereszeljük, a diót ledaráljuk. Az almát megcukrozzuk, megpároljuk, elfőzzük a levét. Hagyjuk kihűlni, citrom és narancshéjjal, fahéjjal (és ha szükséges, cukorral) ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a darált diót. A tésztát két vagy három részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a töltelékkel megtöltjük és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és megkenjük a tetejét tojássárgával. Meleg helyen a letakart tepsit további 30 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!