Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Balatoni fogas filé keszthelyi módra

3x      2x   0.0x
Balatoni fogas filé keszthelyi módra recept

Balatoni fogas filé keszthelyi módra recept

Hozzávalók:

  • 720 g balatoni fogas filé
  • 1/3 csésze napraforgóolaj a sütéshez
  • 1 csésze hal alaplé, fogas csontokból
  • ? csésze Tokaji Furmint
  • 2 csésze tejszín
  • 600 g élő folyami rák
  • 2 teáskanál só
  • 200 g Champignon gomba, cikkekre vágva
  • 3 kis csokor kapor
  • 500 g burgonya
  • 60 g Rama
    margarin
  • 2 evőkanál petrezselyem zöldje finomra vágva



  

Elkészítés:

A fogas filéket sózzuk, lisztbe hempergetjük, majd félretesszük. Közvetlenül tálalás előtt forró olajon kb. 25 cm átmérőjű serpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. (6-7 perc) Az 1 csésze alapléhez ? csésze Furmintot öntünk, és lassan 1/3 részére beforraljuk. Egy 1 literes gyorsforralóban 2 csésze tejszínt a felére beforralunk, hozzáöntjük a fehérboros alaplevet, egybeforraljuk és sózzuk. 2 evőkanál frissen vágott kaporral összeturmixoljuk, így halványzöld mártást kapunk. Belekeverünk 1 evőkanál vágott kaprot, és tálalásig melegen tartjuk. Egy 3 literes lábasban 1/2 liter vízben 2 teáskanál sót és 1 kis csokor kaprot forralunk. A rákokat forrásban lévő sós, kapros vízben 5 percig főzzük, majd lehűtjük. 4 db szép rákot egészben félreteszünk díszíteni. A többiből kibontjuk a húst, és vajban átmelegítjük. A gombafejet cikkekre vágjuk és vajon megpároljuk. Sóval és frissen őrölt fehér borssal ízesítjük. Szűrűkanálban lecsepegtetve tálaljuk. A burgonyát cikkekre vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A vizet leöntjük és petrezselymes forró vajban átforgatjuk a burgonyákat. 4 tányérra elosztjuk a kapros mártást, erre helyezzük a megsütött filéket. Egyik oldalára a rákhúst, másik oldalára a párolt gombát helyezzük, mellé a petrezselymes burgonyát.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!