Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mártonnapi liba káposztás laskával

3x      2x   0.0x
Mártonnapi liba káposztás laskával recept

Mártonnapi liba káposztás laskával recept

Hozzávalók:

  • egy egész liba
  • 1 teáskanál majoránna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,4 kg vegyes zöldség
  • 1-1 db paradicsom, paprika
  • egy kis fej káposzta
  • liba Rama
    margarin a pirításhoz
  • bors



  

Elkészítés:

Egy egész sütnivaló libát gondosan kitoklászunk és megmosunk, a hájat és a fölösleges bőrt levesszük. A libát sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, és fokhagymás, hagymás zöldségágyon, a saját zsírjával a sütőben puha ropogósra sütjük. A káposztát finomra reszeljük és vágjuk, lesózzuk, és kicsit állni hagyjuk. Jól kifacsarjuk, kevés zsiradékon, kevergetve, arany barnára pirítjuk. A forró pirított káposztába forgatjuk bele a kifőzött házi laskatésztát. Tálalás előtt a libamájat a forró libazsírban megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!