Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

"Rizs"puding

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze finomra reszelt NYERS karfiol
  • édesítőszer
  • 1/2 csésze krémsajt
  • 2 tojássárgája
  • 1 csésze tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/8 teáskanál őrölt szegfűszeg



  

Elkészítés:

Keverd össze a tejszín 1/4-ét az édesítőszerekkel, a fűszerekkel és a karfiollal. Melegítsd mikrohullámú sütőben 1,5 percig. Hagyd állni 15 percig. A tejszín 1/4-ébe keverd bele a tojások sárgáját, majd tedd félre. A tejszín maradékát (fele) öntsd egy edénybe, add hozzá a krémsajtot és közepes hőfokon főzd, folyamatosan kevergesd, amíg meg nem sűrűsödik. Add hozzá a karfiolos keveréket és a tojásos keveréket és kevergesd, amíg újra besűrűsödik. Oszd el négy kisebb tálkába, 1-3 órán keresztül hűtsd hűtőben, majd tálald. 4 adagra osztva, adagonként 5 szénhidrátot tartalmaz.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!