Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gesztenyés-aszaltszilvás bejgli
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- Hozzávalók a tésztához:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin
- 2 tojássárga
- 1-2 evőkanál tejföl
- só
- A töltelékhez:
- 50 dkg édes gesztenyemassza
- 40 dkg édes vörösborban párolt, kimagozott aszalt szilva (vagy nem túl savanyú meggy)
- 10 dkg porcukor
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 evőkanál rum
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
A liszttel összedolgozzuk a Rama margarint, a porcukrot és a tojássárgát, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és egy órára befóliázva, a hűtőbe tesszük. A töltelék hozzávalóit egy mély tálban összekeverjük. Kivesszük a hűtőből a tésztát, félbe vágjuk és lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A töltelék felét a tésztára kenjük, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tészta másik felét ugyanígy megtöltjük és a tepsibe tesszük, majd mindkét rudat tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt megsütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!