Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gesztenyés-aszaltszilvás bejgli

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg Rama
    margarin
  • 2 tojássárga
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg édes gesztenyemassza
  • 40 dkg édes vörösborban párolt, kimagozott aszalt szilva (vagy nem túl savanyú meggy)
  • 10 dkg porcukor
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál rum
  • ízlés szerint fahéj



  

Elkészítés:

A liszttel összedolgozzuk a Rama
margarint, a porcukrot és a tojássárgát, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót. A tésztát alaposan összegyúrjuk, és egy órára befóliázva, a hűtőbe tesszük. A töltelék hozzávalóit egy mély tálban összekeverjük. Kivesszük a hűtőből a tésztát, félbe vágjuk és lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. A töltelék felét a tésztára kenjük, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tészta másik felét ugyanígy megtöltjük és a tepsibe tesszük, majd mindkét rudat tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!