Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás püspökkenyér

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 50 dkg reszelt alma
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vanillincukor
  • mazsola
  • reszelt narancs- vagy citromhéj
  • gyümölcsdarabok (legjobb az alma)



  

Elkészítés:

A reszelt almát egy tálban a cukorral, a vanillincukorral, a sütőporral, a tojással és a reszelt narancs- vagy citromhéjjal habosra keverjük. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is. Ezután a lisztet adagolva simára keverjük a masszát. A gyümölcsdarabokat legutoljára keverjük a tésztába, hogy azokat ne törjük össze, levüket ne nyomjuk ki. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe vagy formába öntjük, olajjal megkent alufóliával letakarva 45 percig közepes lángon sütjük. Ha ekkor a tészta még ragad (tűpróba!), tovább sütjük, 5 percenként ellenőrizzük, mert a széle megéghet. Megjegyzés: Bármilyen gyümölcsöt lehet beleaprítani, próbáltam szőlővel is, de a magok miatt egy kicsit kellemetlen volt. Mások ajánlották a apróra darabolt diót vagy mandulát, papayát, esetleg csokoládé darabokat.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!