Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Frankfurti leves

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 nagyobb burgonya
  • 1 dl olaj
  • kevés liszt
  • 20 dkg virsli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 dl tejföl
  • majoranna
  • bors
  • pirospaprika



  

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majorannával és finomra vágott petrezselyemmel. Felengedjük vízzel. Mikor a burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!