Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zurek tojással

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér kolbász (bajor virslivel helyettesíthető)
  • 4 tojás
  • 1/2 adag savanyított rozskovász
  • majoránna
  • bors
  • szemes fehérbors
  • szegfűbors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • 1 evőkanál liszt



  

Elkészítés:

Felforralunk 1 liter vizet, hozzáöntjük a savanyú rozskovászt. Babérlevéllel, fehér- és szegfűborssal ízesítjük. Kb. 10 perc főzés után hozzáadjuk a széttört, vagy apróra vágott fokhagymát. A lisztet 3 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, hozzáöntjük a forrásban lévő leveshez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A főtt tojások héját eltávolítjuk. A fehér kolbászt kisebb darabokra vágjuk, megsütjük. A levest a sült kolbásszal és a félbe vágott főtt tojásokkal tálaljuk. * A rozskovász elkészítése Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 3 gerezd fokhagyma, rozskenyér héja, csipet só és cukor. 1 liter vizet felforralunk, lehűtjük. Kőedényben összekeverjük a rozslisztet, az összetört fokhagymát, a sót, cukrot és a rozskenyér héját, az előkészített vízzel felöntjük, gézzel letakarjuk. Néhány nap alatt megsavanyodik.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!