Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zalewajka

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 pohár sonka- vagy fehér kolbász főzőlé
  • 15 dkg kolozsvári szalonna vagy füstölt kolbász
  • leveszöldség
  • olaj
  • 2 nagy hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • néhány szárított gomba
  • két-három pohár savanyú rozskovász *
  • majoránna
  • bors



  

Elkészítés:

A főzőlében megfőzzük a burgonyát (elég hosszan kissé szétfőzzük a krumplit, hogy a leves sűrű legyen). A gombát kis vízben beáztatjuk, majd felvágjuk. A zöldséget megtisztítjuk és a gombával együtt a főzésben lévő burgonyához adjuk. Amikor a zöldség megpuhul, kivesszük. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt szalonnát, vagy kolbászt. Hozzáöntjük a leveshez. Felengedjük a savanyú rozskovásszal és még egy pillanatig főzzük. Sóval, borssal, majoránnával esetleg curryvel ízesítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!