Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zalewajka
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 pohár sonka- vagy fehér kolbász főzőlé
- 15 dkg kolozsvári szalonna vagy füstölt kolbász
- leveszöldség
- olaj
- 2 nagy hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- néhány szárított gomba
- két-három pohár savanyú rozskovász *
- majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A főzőlében megfőzzük a burgonyát (elég hosszan kissé szétfőzzük a krumplit, hogy a leves sűrű legyen). A gombát kis vízben beáztatjuk, majd felvágjuk. A zöldséget megtisztítjuk és a gombával együtt a főzésben lévő burgonyához adjuk. Amikor a zöldség megpuhul, kivesszük. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt szalonnát, vagy kolbászt. Hozzáöntjük a leveshez. Felengedjük a savanyú rozskovásszal és még egy pillanatig főzzük. Sóval, borssal, majoránnával esetleg curryvel ízesítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!