Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Büsumi tojáspuncs

1x      1x   0.0x
Büsumi tojáspuncs recept

Büsumi tojáspuncs recept

Hozzávalók:

  • 4 személy részére:
  • 8 tojás
  • 1/4 l víz
  • 3 ek. cukor
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • szárított citromhéj
  • 1/4 l rum (40%)



  

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet. Egy edényben verjük fel habosra a tojássárgáját a cukorral. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a forró, de már nem lobogó vizet, ízesítsük a fűszerekkel és tegyük bele az előre megmelegített rumot. A forró, habos italt előmelegített puncsospoharakba töltsük.


Tipp: A megmaradt tojásfehérjét felhasználhatjuk habcsók készítéséhez.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!