Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Bigos Erdei módra
1x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1,5 kg édeskáposzta
- 1 kg különböző vörös hús
- 50 dkg füstölt hús
- 25 dkg kolozsvári szalonna
- 25 dkg csiperkegomba
- 5 dkg szalonna
- zsír
- 1-2 hagyma
- szárított erdei gomba
- 1 pohár száraz vörösbor
- őrölt bors
- babérlevél
- aszalt szilva
- majoránna
- só
- borókabogyó
- paradicsompüré
Elkészítés:
A hagymákat félbe vágjuk, vékonyan felszeleteljük. A hagymát a szalonnával zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az átöblített és kifacsart savanyú káposztát, enyhén megsózzuk, és együtt főzzük kb. 45 percig. Másik edényben sorban megpirítjuk a kockára vágott húsokat, fövési sorrendben, hozzáadjuk a fűszereket, a beáztatott és felszeletelt gombát, majd a legyalult édeskáposztát és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús is sós. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát, a kockára vágott szalonnát és a csiperkét. Továbbfőzzük kb. 25 percig. Ezután összeöntjük a savanyú káposztával, a vörösborral, és kb. 90 percig főzzük. Ezután ízesítjük mézzel és paradicsompürével. Szükség szerint tovább főzzük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!