Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Bigos Erdei módra

1x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1,5 kg savanyú káposzta
  • 1,5 kg édeskáposzta
  • 1 kg különböző vörös hús
  • 50 dkg füstölt hús
  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg szalonna
  • zsír
  • 1-2 hagyma
  • szárított erdei gomba
  • 1 pohár száraz vörösbor
  • őrölt bors
  • babérlevél
  • aszalt szilva
  • majoránna
  • borókabogyó
  • paradicsompüré



  

Elkészítés:

A hagymákat félbe vágjuk, vékonyan felszeleteljük. A hagymát a szalonnával zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az átöblített és kifacsart savanyú káposztát, enyhén megsózzuk, és együtt főzzük kb. 45 percig. Másik edényben sorban megpirítjuk a kockára vágott húsokat, fövési sorrendben, hozzáadjuk a fűszereket, a beáztatott és felszeletelt gombát, majd a legyalult édeskáposztát és a füstölt húst. Óvatosan sózzuk, mivel a füstölt hús is sós. Kb. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk az aszalt szilvát, a kockára vágott szalonnát és a csiperkét. Továbbfőzzük kb. 25 percig. Ezután összeöntjük a savanyú káposztával, a vörösborral, és kb. 90 percig főzzük. Ezután ízesítjük mézzel és paradicsompürével. Szükség szerint tovább főzzük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!