Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tűzfogó bólé

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6-8 személy részére 3 üveg vörösbor
  • 1/2-1 üveg magas alkohol-tartalmú rum
  • 1 cukorsüveg
  • 6 szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • narancs- és citromhéj



  

Elkészítés:

Forrósítsuk fel a vörösbort a szegfűszeggel, a fahéjjal, a narancs- és citromhéjjal együtt egy rézüstben vagy nemesacél fazékban. Állítsuk az edényt egy teamelegítőre, fektessünk az edény tetejére egy tűzfogót cukorsüveggel, itassuk át rummal, majd gyújtsuk meg. Merítőkanállal addig adagoljuk a rumot a cukorsüvegre, míg teljesen el nem olvad. Majd keverjük jól össze az italt, vegyük ki belőle a fűszereket és kínáljuk a bólét tűzálló poharakban.

Tipp: A tűzfogó bólé nemcsak nagyon hangulatos (feltétlenül oltsuk el a lámpákat, mikor a rumot meggyújtjuk), hanem ugyancsak alkoholdúc is. Ha az alkoholtartalmat csökkenteni szeretnénk, akkor a vörösbort helyettesíthetjük kifacsart narancs és citrom levével.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!