Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tűzfogó bólé
Hozzávalók:
- 6-8 személy részére 3 üveg vörösbor
- 1/2-1 üveg magas alkohol-tartalmú rum
- 1 cukorsüveg
- 6 szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- narancs- és citromhéj
Elkészítés:
Forrósítsuk fel a vörösbort a szegfűszeggel, a fahéjjal, a narancs- és citromhéjjal együtt egy rézüstben vagy nemesacél fazékban. Állítsuk az edényt egy teamelegítőre, fektessünk az edény tetejére egy tűzfogót cukorsüveggel, itassuk át rummal, majd gyújtsuk meg. Merítőkanállal addig adagoljuk a rumot a cukorsüvegre, míg teljesen el nem olvad. Majd keverjük jól össze az italt, vegyük ki belőle a fűszereket és kínáljuk a bólét tűzálló poharakban.
Tipp: A tűzfogó bólé nemcsak nagyon hangulatos (feltétlenül oltsuk el a lámpákat, mikor a rumot meggyújtjuk), hanem ugyancsak alkoholdúc is. Ha az alkoholtartalmat csökkenteni szeretnénk, akkor a vörösbort helyettesíthetjük kifacsart narancs és citrom levével.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!