Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sziléziai göngyölt hús

4x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhacomb
  • 2-3 vöröshagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • néhány csemege uborka
  • bors
  • liszt
  • Rama
    margarin
  • tejföl
  • ételízesítő
  • citromlé
  • a gombóchoz:
  • 1 kg burgonya
  • 1-2 tojás
  • 6 dkg burgonyaliszt
  • 4 dkg búzaliszt



  

Elkészítés:

A marhahúst szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral. Tölteléknek a hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a kockára vágott szalonnával, kolbásszal és uborkával. A húst megtöltjük, feltekerjük, és fehér cérnával átkötjük. Zsírban minden oldalát átsütjük, majd pároljuk, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük a húst, a pecsenyezsírból, liszttel, vízzel és tejföllel mártást készítünk, amit ételízesítővel és citromlével ízesítünk. Köretként burgonyagombócot készítünk. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük. Amint kihűl, hozzáadjuk a burgonyalisztet és a tojást, sózzuk és gyorsan összedolgozzuk. Kisebb alma nagyságú gombócokat formálunk és forró vízben megfőzzük. Miután a gombócok feljönnek a víz felszínére még két percig főzzük őket.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!