Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sziléziai göngyölt hús
4x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg marhacomb
- 2-3 vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg füstölt kolbász
- néhány csemege uborka
- só
- bors
- liszt
- Rama margarin
- tejföl
- ételízesítő
- citromlé
- a gombóchoz:
- 1 kg burgonya
- 1-2 tojás
- 6 dkg burgonyaliszt
- 4 dkg búzaliszt
- só
Elkészítés:
A marhahúst szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral. Tölteléknek a hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a kockára vágott szalonnával, kolbásszal és uborkával. A húst megtöltjük, feltekerjük, és fehér cérnával átkötjük. Zsírban minden oldalát átsütjük, majd pároljuk, amíg meg nem puhul. Ezután kivesszük a húst, a pecsenyezsírból, liszttel, vízzel és tejföllel mártást készítünk, amit ételízesítővel és citromlével ízesítünk. Köretként burgonyagombócot készítünk. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük. Amint kihűl, hozzáadjuk a burgonyalisztet és a tojást, sózzuk és gyorsan összedolgozzuk. Kisebb alma nagyságú gombócokat formálunk és forró vízben megfőzzük. Miután a gombócok feljönnek a víz felszínére még két percig főzzük őket.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!