Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almatorta
Almatorta recept
Hozzávalók:
- Két nagyobb tortához:
- Tészta:
- 200 g liszt
- 30 g cukor
- 100 g Rama margarin (apróra vágva)
- 1 tojás elkeverve egy teáskanál jéghideg vízzel
- csipet só
- Töltelék:
- 1 kg alma
- 50 g cukor Töltelék teteje:
- 1 kg alma
Elkészítés:
A vajat eldolgozzuk a liszttel. Meg lehet próbálni falapáttal, nem könnyű, és gyorsnak kell lenni, hogy a vaj ne olvadjon fel. Amikor már nincsenek benne vajdarabokvagyis darabos, akkor jó. Belegyúrjuk a tojást, fóliába csomagoljuk és a felhasználásig legalább fél órát hűtsük.
Egy kiló almát meghámozok kicsumázounk felkockázzuk, és éppen annyi cukros (50 g) vízben, ami ellepi, megfőzöm. Legyen puha, de ne essen még szét. Ha maradt rajta főzőlé, leöntjük.
Egy másik kiló almát meghámozzuk kettévágjuk, kicsumázzuk az összeset, és szabályosan felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A kőkemény tésztát kivesszük a hűtőből, sodrófával egy lisztezett felületen kinyújtjuk. Törni fog, de ha kicsit kienged, lehet vele dolgozni. Szűk fél centisre nyújtjuk, a formának megfelelő méretű kört vágunk belőle, (négy centi magas fal elég neki) beletömjük a formába, megigazítjuk. Feltöltjük a kompóttal, és körben rásoroljuk az almaszeleteket. Betoljuk a sütőbe, tíz perc után leveszem 150 fokra, és egy óra alatt készre sül.
Kiveszem, hagyom kihűlni. Baracklekvárt higítjuk vízzel, és egy ecset, vagy az ujjunk segítségével bevonjuk vele a tortát.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!