Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Nelli mama almáspitéje

3x      2x   0.0x
Nelli mama almáspitéje recept

Nelli mama almáspitéje recept

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 45 dkg finomliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 22 dkg cukor
  • 12 dkg zsír /ha lehet, mangalica/
  • 6 dkg Rama
    margarin
  • kb 0,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 1,7 kg jonatán alma (vagy valamilyen savanykás típusú)
  • 1 citrom leve
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 6 dkg cukor
  • 1 tk fahéj
  • Tetejére:
  • vaníliás porcukor



  

Elkészítés:

  1. Az almát lereszeljük egy tálba, és félrerakjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Összegyúrjuk a tojásokkal, a zsírral, Rama
    margarinnal és a cukorral, a tejjel, valamint a citrom lereszelt héjával - lágy tésztát kell kapnunk.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180°C fokra (légkeveréses 160°C).
  4. Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk és belehelyezzük egy kb. 40 x 26 cm-es tepsibe.
  5. Egy pohárban a 6 dkg kristálycukrot összekeverjük az 1 tk fahéjjal.
  6. Az almát kinyomkodva, egyenletesen szétterítjük a tésztán, meglocsolgatjuk a citrom levével, egyenletesen szétszórjuk rajta a fahéjjas cukrot, és meghintjük a zsemlemorzsával.
  7. A tészta másik felét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. Megszurkáljuk villával szépen a tetejét, és a sütőbe rakjuk. /Nem kenjük meg tojással!/
  8. 180°C fokon, (légkeveréses 160°C-on) 35-40 percig sütjük, a sütési idő függ az alma nedvtartalmától. A tészta teteje aranysárga lesz.
  9. Amint kisült, kivesszük, és vaníliás porcukorral meghintjük, majd langyosan felszeletelve tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!