Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Nelli mama almáspitéje
3x
2x
0.0x
Nelli mama almáspitéje recept
Hozzávalók:
- A tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 22 dkg cukor
- 12 dkg zsír /ha lehet, mangalica/
- 6 dkg Rama margarin
- kb 0,5 dl tej
- 2 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- A töltelékhez:
- 1,7 kg jonatán alma (vagy valamilyen savanykás típusú)
- 1 citrom leve
- 3-4 ek zsemlemorzsa
- 6 dkg cukor
- 1 tk fahéj
- Tetejére:
- vaníliás porcukor
Elkészítés:
- Az almát lereszeljük egy tálba, és félrerakjuk.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval. Összegyúrjuk a tojásokkal, a zsírral, Rama margarinnal és a cukorral, a tejjel, valamint a citrom lereszelt héjával - lágy tésztát kell kapnunk.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C fokra (légkeveréses 160°C).
- Kettéosztjuk a tésztát, az egyik felét kinyújtjuk és belehelyezzük egy kb. 40 x 26 cm-es tepsibe.
- Egy pohárban a 6 dkg kristálycukrot összekeverjük az 1 tk fahéjjal.
- Az almát kinyomkodva, egyenletesen szétterítjük a tésztán, meglocsolgatjuk a citrom levével, egyenletesen szétszórjuk rajta a fahéjjas cukrot, és meghintjük a zsemlemorzsával.
- A tészta másik felét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. Megszurkáljuk villával szépen a tetejét, és a sütőbe rakjuk. /Nem kenjük meg tojással!/
- 180°C fokon, (légkeveréses 160°C-on) 35-40 percig sütjük, a sütési idő függ az alma nedvtartalmától. A tészta teteje aranysárga lesz.
- Amint kisült, kivesszük, és vaníliás porcukorral meghintjük, majd langyosan felszeletelve tálaljuk.
Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!