Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Húsleves Krúdy módra
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 75 dkg marhafartő
- 50 dkg marhacsont
- 1 szép velős csont
- 30 dkg vegyes zöldség
- 3 dkg zeller
- 5 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 10 szem egész bors
- só
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej karalábé
- 2 gombafej
- 5 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg finommetélt
Elkészítés:
A megmosott marhahúst és a csontokat 3 l hideg vízben feltesszük főni, és igen lassan forraljuk. A leves tetején keletkező habot óvatosan leszedjük, majd 1 órai főzés után a megtisztított zöldséget, 1 csapott kanál sót, borsot és a vöröshagymát egészben hozzáadjuk. Nagyon lassú tűznél 3 óra hosszat főzzük. Ha a hús puha, kiemeljük a levesből és félretesszük, a levest kicsit állni hagyjuk, hogy a zavarossága leülepedjen, majd leszűrjük. A levesbe való finommetéltet külön főzzük ki. Egy kevés húslevest egy pohár vízzel feleresztjük, és ha forr belefőzzük a tésztát. A levesestálba finomra vágott petrezselyemzöldre, vagy snidlingre öntjük a leszűrt levest és a finommetéltet. A szeletekre vágott húst forrón, melegített tűzállótálra helyezzük, a zöldséggel ízlésesen körülrakjuk, forró levessel meglocsoljuk, és ecetes tormát adunk hozzá. A velős csontot pirított zsemleszelettel forrón a leves mellé tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!