Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Húsleves Krúdy módra

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 75 dkg marhafartő
  • 50 dkg marhacsont
  • 1 szép velős csont
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 3 dkg zeller
  • 5 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 szem egész bors
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej karalábé
  • 2 gombafej
  • 5 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg finommetélt



  

Elkészítés:

A megmosott marhahúst és a csontokat 3 l hideg vízben feltesszük főni, és igen lassan forraljuk. A leves tetején keletkező habot óvatosan leszedjük, majd 1 órai főzés után a megtisztított zöldséget, 1 csapott kanál sót, borsot és a vöröshagymát egészben hozzáadjuk. Nagyon lassú tűznél 3 óra hosszat főzzük. Ha a hús puha, kiemeljük a levesből és félretesszük, a levest kicsit állni hagyjuk, hogy a zavarossága leülepedjen, majd leszűrjük. A levesbe való finommetéltet külön főzzük ki. Egy kevés húslevest egy pohár vízzel feleresztjük, és ha forr belefőzzük a tésztát. A levesestálba finomra vágott petrezselyemzöldre, vagy snidlingre öntjük a leszűrt levest és a finommetéltet. A szeletekre vágott húst forrón, melegített tűzállótálra helyezzük, a zöldséggel ízlésesen körülrakjuk, forró levessel meglocsoljuk, és ecetes tormát adunk hozzá. A velős csontot pirított zsemleszelettel forrón a leves mellé tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!