Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Lengyel göngyölt hering gombával
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg sózott heringfilé
- 3 fej hagyma
- 2-3 evőkanál olaj
- 5 dkg szárított gomba
- 3-4 kovászos uborka
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát néhány órára beáztatjuk, majd az áztató lében megfőzzük, kevés sóval. A sózott heringfilét kiáztatjuk, majd megszárítjuk, lehúzzuk a bőrét és eltávolítjuk a szálkákat. Apróra felkockázzuk a hagymát, és olajban üvegesre sütjük. A lerázott gombát apróra felvágjuk, hozzáadjuk a hagymához, néhány percig pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és összekeverjük a petrezselyemmel. Minden heringszeletre ebből a masszából helyezünk, majd a szeleteket feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrjuk. Tálalás előtt kovászos uborkaszeletekkel díszítjük. Rozskenyérrel tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!