Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Lengyel göngyölt hering gombával

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg sózott heringfilé
  • 3 fej hagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 5 dkg szárított gomba
  • 3-4 kovászos uborka
  • petrezselyem
  • bors



  

Elkészítés:

A gombát néhány órára beáztatjuk, majd az áztató lében megfőzzük, kevés sóval. A sózott heringfilét kiáztatjuk, majd megszárítjuk, lehúzzuk a bőrét és eltávolítjuk a szálkákat. Apróra felkockázzuk a hagymát, és olajban üvegesre sütjük. A lerázott gombát apróra felvágjuk, hozzáadjuk a hagymához, néhány percig pároljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és összekeverjük a petrezselyemmel. Minden heringszeletre ebből a masszából helyezünk, majd a szeleteket feltekerjük, és fogpiszkálóval átszúrjuk. Tálalás előtt kovászos uborkaszeletekkel díszítjük. Rozskenyérrel tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!