Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Klasszikus orosz céklás káposztasaláta

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 db közepes cékla
  • 1-2 db kovászos uborka
  • 4-5 db krumpli / burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 50 gramm újhagyma vagy vörös hagyma
  • 150 gramm savanyú káposzta
  • olaj



  

Elkészítés:

A krumplit, a sárgarépát és a céklát más-más edényben megfőzzük, majd lehűtjük. Ezután megpucoljuk, és kis darabokra felszeleteljük (a répát esetleg le is reszelhetjük egy közepes reszelővel). A hagymát és a kovászos uborkát szintén felvágjuk apró kockákra. A felszeletelt zöldségeket, kivéve a céklát, összekeverjük a savanyú káposztával, és hozzáadjuk az olajat. A cékla szeleteket külön edényben szintén megöntözzük egy kis olajjal és megkeverjük. Ezután már a céklát is hozzáadhatjuk a többi összetevőhöz, jól elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk egy kicsit a salátát összeállni, miközben krumpli és a káposzta is átveszi a cékla szép lilás színét.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!