Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Klasszikus orosz céklás káposztasaláta
2x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 db közepes cékla
- 1-2 db kovászos uborka
- 4-5 db krumpli / burgonya
- só
- 1 db sárgarépa
- 50 gramm újhagyma vagy vörös hagyma
- 150 gramm savanyú káposzta
- olaj
Elkészítés:
A krumplit, a sárgarépát és a céklát más-más edényben megfőzzük, majd lehűtjük. Ezután megpucoljuk, és kis darabokra felszeleteljük (a répát esetleg le is reszelhetjük egy közepes reszelővel). A hagymát és a kovászos uborkát szintén felvágjuk apró kockákra. A felszeletelt zöldségeket, kivéve a céklát, összekeverjük a savanyú káposztával, és hozzáadjuk az olajat. A cékla szeleteket külön edényben szintén megöntözzük egy kis olajjal és megkeverjük. Ezután már a céklát is hozzáadhatjuk a többi összetevőhöz, jól elkeverjük, és ízlés szerint sózzuk. Hagyjuk egy kicsit a salátát összeállni, miközben krumpli és a káposzta is átveszi a cékla szép lilás színét.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!