Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Orosz Krémtorta
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- rum
- cukrozott narancshéj vagy gyümölcs
- 10 tojás
- 30 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 3 dl tej
- fél rúd vanília
- 2 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 10 gyümölcs
- 1,5 dkg zselatin
- 6 dl tejszín
- citromhéj
Elkészítés:
5 tojásból 10 dkg cukorral, 10 dkg liszttel 4-5 torta nagyságú piskótalapot sütünk. Habüstben simára keverünk 3 dl tejjel 5 tojássárgáját, 20 dkg cukrot, hozzáadunk fél rúd vaníliát, ezután felforraljuk. Ha felforrott, azon melegen hozzáteszünk 1,5 dkg hideg vízben megáztatott zselatint, jól összekeverjük és lehûtjük. Ha kihûlt, hozzákeverünk 4 dl tejszínbõl felvert kemény habot. Tortaformát zsírpapírral kíbélelünk, aljára egy pískótalapot teszünk. Rummal meglocsoljuk, erre krém et öntünk, elsimít juk, meghíntjük rumba áztatott mazsolával, apró kockára vágot: narancshéjjal, cukrozott gyümölccsel, erre piskótalapot teszünk, ísmet meglocsoljuk rummal, ezután krém et, mazsolát, gyümölcsöt szórunk rá. Ezt ismételjük míg a forma megtelik. Tetejére krémet kenünk. Jégszekrénybe tesszük. Ha megfagyott, a tortakarikát óvatosan levesszük róla, a zsirpapírt eltávolítjuk és üvegtálra csúsztatjuk. Tejszínhabbal és cukrozott gyümölccsel díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!