Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Orosz Krémtorta

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • rum
  • cukrozott narancshéj vagy gyümölcs
  • 10 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • fél rúd vanília
  • 2 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 10 gyümölcs
  • 1,5 dkg zselatin
  • 6 dl tejszín
  • citromhéj



  

Elkészítés:

5 tojásból 10 dkg cukorral, 10 dkg liszttel 4-5 torta nagyságú piskótalapot sütünk. Habüstben simára keverünk 3 dl tejjel 5 tojássárgáját, 20 dkg cukrot, hozzáadunk fél rúd vaníliát, ezután felforraljuk. Ha felforrott, azon melegen hozzáteszünk 1,5 dkg hideg vízben megáztatott zselatint, jól összekeverjük és lehûtjük. Ha kihûlt, hozzákeverünk 4 dl tejszínbõl felvert kemény habot. Tortaformát zsírpapírral kíbélelünk, aljára egy pískótalapot teszünk. Rummal meglocsoljuk, erre krém et öntünk, elsimít juk, meghíntjük rumba áztatott mazsolával, apró kockára vágot: narancshéjjal, cukrozott gyümölccsel, erre piskótalapot teszünk, ísmet meglocsoljuk rummal, ezután krém et, mazsolát, gyümölcsöt szórunk rá. Ezt ismételjük míg a forma megtelik. Tetejére krémet kenünk. Jégszekrénybe tesszük. Ha megfagyott, a tortakarikát óvatosan levesszük róla, a zsirpapírt eltávolítjuk és üvegtálra csúsztatjuk. Tejszínhabbal és cukrozott gyümölccsel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!