Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Reszelt almával felturbózott orosz fánk

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1/2 pohár liszt
  • 1/4 teáskanál szóda
  • 300 grann alma
  • 2 db tojás
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1/4 evőkanál só
  • olaj



  

Elkészítés:

Miután megmostuk az almákat, meghámozzuk és kimagozzuk őket. Fogunk egy közepes méretű reszelőt és lereszeljük az almákat. Egy edényben feltörjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a szódát, majd alaposan összekeverjük. A kész masszába belerakjuk a reszelt almát, majd annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy egy sűrű tésztát kapjunk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Mielőtt elkezdjük kisütni a tésztát, a lángot a minimálisnál valamivel nagyobbra vesszük. A serpenyőbe kanállal adagoljuk a tésztát és mindkét felét szép, arany barnára sütjük. Mivel ez a tészta igen tömény tanácsos sütéshez lefedni a serpenyőt. Ha készen van, azonnal tálaljuk, mert ha kihűl nem lesz olyan ropogós.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!