Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Reszelt almával felturbózott orosz fánk
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1/2 pohár liszt
- 1/4 teáskanál szóda
- 300 grann alma
- 2 db tojás
- 1,5 evőkanál cukor
- 1/4 evőkanál só
- olaj
Elkészítés:
Miután megmostuk az almákat, meghámozzuk és kimagozzuk őket. Fogunk egy közepes méretű reszelőt és lereszeljük az almákat. Egy edényben feltörjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a szódát, majd alaposan összekeverjük. A kész masszába belerakjuk a reszelt almát, majd annyi lisztet adagolunk hozzá, hogy egy sűrű tésztát kapjunk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Mielőtt elkezdjük kisütni a tésztát, a lángot a minimálisnál valamivel nagyobbra vesszük. A serpenyőbe kanállal adagoljuk a tésztát és mindkét felét szép, arany barnára sütjük. Mivel ez a tészta igen tömény tanácsos sütéshez lefedni a serpenyőt. Ha készen van, azonnal tálaljuk, mert ha kihűl nem lesz olyan ropogós.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!