Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Amaránt kása recept

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 csésze pattogtatott amaránt,
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 1 közepes méretű, apróra vágott vöröshagyma,
  • 1 pohár szűrt víz,
  • ízlés szerint só, vagy szójaszósz
  • 2 paradicsom,
  • esetleg csípős szósz



  

Elkészítés:

Tegyük az amarántot, a fokhagymát, vöröshagymát és a vizet egy serpenyőbe. Forraljuk fel, majd lassú tüzön pároljuk, amíg a folyadék nagy része el nem párolog, kb. 20 percig. Kavarjuk jól meg. Ha túl híg lenne, állandó kevergetés közben forraljuk fel újból, míg besűrűsödik. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, vagy szójaszószt. Tetszés szerint egy kevés csípős szósszal ízesíthető. Karikára vágott, grillezett paradicsomokon tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!