Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Pirozski

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 0,5 kg finomliszt
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 evőkanál Rama
    sütőmargarin
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 tojás,
  • kevés só
  • töltelék (lásd alább)



  

Elkészítés:

A lisztet a tejföllel, a felolvasztott Rama
margarinnal, a tojásokkal, a cukorral és kevés sóval jól összedolgozzuk, cipó alakura formáljuk, tányérra tesszük, konyharuhával letakarjuk, s harminc-negyven percig hűvös helyen állni hagyjuk. Ezután a tésztát fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, s pohárral kerek lapokat vágunk belőle. A pirozski készítéséhez mirelit levelestésztát is felhasználhatunk, azt felengedés után ugyancsak fél cm vastagságura nyújtjuk. A pohárral kivágott kerek lapokat kevés vízzel meglocsoljuk, a tölteléket a lap közepére halmozzuk, a szélét kis pohárral megnyomkodjuk, hogy a pirozski jól összezáródjon, a szélét felhajtogatjuk, s kifli, vagy húsostáska alakúra sodorjuk. Egymástól egy-két cm távolságra, kikent tűzálló edénybe tesszük, felvert tojással megkenjük, s előmelegített sütőben tíz-tizenöt percig sütjük. Forrón tálaljuk. Néhány változat a töltelékre: Darált húsos Hozzávalók: 40 dkg darált marhahús (vagy vegyesen marha- és sertéshús), 1-2 evőkanál Rama
margarin, 1 fej hagyma, 2 főtt tojás, kevés só, bors, petrezselyem A darált húst Rama
margarinnal jól összedolgozva serpenyőben kissé megpirítjuk, s még egyszer átfuttatjuk a darálón. Az apróra vágott hagymát másik edényben Rama
margarinban megpároljuk, az ugyancsak apróra vágott kemény tojással és petrezselyemmel, majd összegyúrjuk a hússal, s a masszát megsózzuk-borsozzuk. Töltelék halból-rizsből Hozzávalók: 20 dkg szálkátlanított édesvízi hal, 1 evőkanál Rama
margarin, 10 dkg rizs, kevés petrezselyem, só, bors A feldarabolt halszeleteket fél evőkanál Rama
margarinban megsütjük, a megfőzött és lecsurgatott rizzsel, finomra vágott petrezselyemmel, a maradék Rama
margarinnal, kevés sóval, borssal jól összedolgozzuk. A masszához tetszés szerint finomra vágott hagymát is adhatunk. Gombás töltelék Hozzávalók: 0,5 kg sampinyongomba, 1,5 evőkanál Rama
margarin, 2 evőkanál tejföl, fél fej hagyma, kevés só, petrezselyem A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, s nyolc-tíz percig egy evőkanál Rama
margarinban megpirítjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a finomra vágott s másik edényben a megmaradt Rama
margarinban megpirított hagymát, megsózzuk, s lefedve tíz percig pároljuk. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, lehűtjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!