Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ánizsos szív

4x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 36 darabhoz:
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • egy teáskanálnyi Rama
    margarin
  • egy késhegynyi szalalkáli
  • egy kevés tej
  • 30 dkg rétesliszt
  • egy teáskanál ánizs



  

Elkészítés:

Keverjük össze a tojásokat, a cukrot, a vajat és a tejben feloldott szalalkálit. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk sima tésztává. Pihentessük egy éjszakán át a tésztát, majd másnap nyújtsuk ki belisztezett deszkán egy centiméter vastagságúra. Szórjunk rá egy kis lisztet, azután szaggassunk belőle szívformával kicsi süteményeket. Nyúljunk óvatosan késsel a szívek alá, és emeljük bele az ánizzsal beleszórt tepsibe. 160 fokon 20 percig süssük, amíg sárgásfehér nem lesz.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!