Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Ádventi mákos koszorú
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- A töltelékhez:
- 18 dkg őrölt mák/dió
- 1 üveg (2 ml) Citrom aroma
- 10 dkg finomra őrölt babapiskóta
- 1 kiskanál fahéj
- 10 dkg kristálycukor
- 0,5 dl víz
- 3 dkg gyümölcslekvár
- 3-5 dkg mazsola
- 1 cs. Vanillincukor
- 0,5 dl étolaj
- A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 cs. Instant élesztő
- 2,5 - 3 dl tej
- 2 db tojás
- 6 dkg Rama margarin
- csipet só
- 1 üveg (2 ml) Mandula aroma
- mazsola ízlés szerint
Elkészítés:
Először a tölteléket készítjük el. A vízből és a kristálycukorból szirupot főzünk, beletesszük a mazsolát, az őrölt baba- piskótát és a fahéjat, majd a tőzről levéve a többi hozzávalót (az étolajat utoljára) és kb. 25-30 percig hűlni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a kelt tésztát. A lisztbe belekeverjük a langyos tej felével megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozzáadjuk az olvasztott Rama margarint és a mazsolát. Meglisztezzük a tetejét és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tészta, beletekerjük a kihűlt tölteléket, a tésztát kikent formába tesszük, majd előmelegített 170 C-os sütőben 35-40 percig sütjük. Díszítés: Marcipánízû cukormázzal megspricceljük, majd mandulareszelékkel a tetejét megszórjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!