Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Ádventi mákos koszorú

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • A töltelékhez:
  • 18 dkg őrölt mák/dió
  • 1 üveg (2 ml) Citrom aroma
  • 10 dkg finomra őrölt babapiskóta
  • 1 kiskanál fahéj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl víz
  • 3 dkg gyümölcslekvár
  • 3-5 dkg mazsola
  • 1 cs. Vanillincukor
  • 0,5 dl étolaj
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 cs. Instant élesztő
  • 2,5 - 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 6 dkg Rama
    margarin
  • csipet só
  • 1 üveg (2 ml) Mandula aroma
  • mazsola ízlés szerint



  

Elkészítés:

Először a tölteléket készítjük el. A vízből és a kristálycukorból szirupot főzünk, beletesszük a mazsolát, az őrölt baba- piskótát és a fahéjat, majd a tőzről levéve a többi hozzávalót (az étolajat utoljára) és kb. 25-30 percig hűlni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a kelt tésztát. A lisztbe belekeverjük a langyos tej felével megkelesztett/elkevert élesztőt, a csipet sót,1 egész tojást és egynek a sárgáját, valamint a maradék tejjel elkevert kristálycukrot. Jól kidolgozzuk, míg hólyagokat vet, hozzáadjuk az olvasztott Rama
margarint és a mazsolát. Meglisztezzük a tetejét és kb. 20-25 percig meleg helyen kelesztjük. Miután megkelt a tészta, beletekerjük a kihűlt tölteléket, a tésztát kikent formába tesszük, majd előmelegített 170 C-os sütőben 35-40 percig sütjük. Díszítés: Marcipánízû cukormázzal megspricceljük, majd mandulareszelékkel a tetejét megszórjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!