Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Császárkörtés szaloncukor

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1/2 kg cukor
  • 2 dl víz
  • ízesítő anyagok:
  • császárkörte-aroma



  

Elkészítés:

Fél kiló cukrot felteszünk főni két deci vízzel, s folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos és átlátszó nem lesz. Ha már eléggé nyúlós, levesszük a tűzről. A pépet annyifelé osztjuk, ahányféle cukrot szeretnénk készíteni. Keverjük hozzá az ízesítőket. Ezután egy kicsit langyosítsuk meg, hogy jól kenhető legyen, és hideg tálcán simítsuk el 1,5-2 cm vastagságban. Vizes késsel vágjuk kis téglalap vagy kockaformákra. Az elkészült szaloncukrot csokoládébevonóval is bevonhatjuk. Selyempapírba, majd színes csomagolópapírba csavarjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!