Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fehér mézeskalács

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 56 deka törött cukor
  • mandula



  

Elkészítés:

Erősen elhabarunk 8 egész tojást a habüstben, lassan hozzáadunk 56 deka törött cukrot, aztán lassú tűzön addig verjük habverővel, mig megmelegszik. Folyton verve, kihűtjük. Akkor kis fonott kalácsalakban nedves ostyába csavarjuk, megszurkáljuk vastag hímzőtűvel és 1 óráig lassan sütjük. Lehet a kalácsot fölvert tojással bekenni és durván összevágott mandulával meghinteni.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!