Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Finn karácsonyi mézeskalács
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 30 dkg Rama margarin
- 30 dkg cukor
- 3 tojás
- 25 dkg melasz (helyette használhatunk mézet)
- 2 kiskanál őrölt gyömbér
- 2 kiskanál őrölt szegfűszeg
- 1 kiskanál őrölt narancshéj
- 1 kg teljes kiőrlésű liszt
- 3 kiskanál szódabikarbóna
- 2 kiskanál őrölt fahéj.
Elkészítés:
A melaszt vagy a mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a Rama margarint, és addig keverjük a masszát, amíg ki nem hűl. Ezután felverjük a tojást, és hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a melaszos (vagy mézes) Rama margarint. Végül belekeverjük a felvert tojást és a maradék lisztet. A tésztát csak egy kicsit gyúrjuk össze, majd egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap a tésztát kinyújtjuk (a finnek mézeskalácsai vékonyabbak a nálunk szokásosnál), és tetszés szerint formákra (fenyőfa, szív, csizma stb.) szaggatjuk. A sütőben aranysárgára sütjük. (Ha a melasz helyett mézet használunk, a tészták színe világosabb lesz.),Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!