Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Finn karácsonyi mézeskalács

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 30 dkg Rama
    margarin
  • 30 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg melasz (helyette használhatunk mézet)
  • 2 kiskanál őrölt gyömbér
  • 2 kiskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kiskanál őrölt narancshéj
  • 1 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 3 kiskanál szódabikarbóna
  • 2 kiskanál őrölt fahéj.



  

Elkészítés:

A melaszt vagy a mézet és a fűszereket összefőzzük, majd hozzáadjuk a Rama
margarint, és addig keverjük a masszát, amíg ki nem hűl. Ezután felverjük a tojást, és hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzáadjuk a melaszos (vagy mézes) Rama
margarint. Végül belekeverjük a felvert tojást és a maradék lisztet. A tésztát csak egy kicsit gyúrjuk össze, majd egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap a tésztát kinyújtjuk (a finnek mézeskalácsai vékonyabbak a nálunk szokásosnál), és tetszés szerint formákra (fenyőfa, szív, csizma stb.) szaggatjuk. A sütőben aranysárgára sütjük. (Ha a melasz helyett mézet használunk, a tészták színe világosabb lesz.),

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!