Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Crema Catalana
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre 20 dkg kristálycukor
- 4 tojássárgája
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- fél liter tej
- 3,2 dl tejszín
- 1 rúd fahéj
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1-2 szem őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
1. A cukor háromnegyedével habosra keverjük a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk az őrölt fahéjat, szegfűszeget, a keményítőt, és a reszelt citromhéjat. 2. A tejet és a tejszínt felforraljuk a fahéjrúddal, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Állandó keverés mellett mérsékelt lángon forráspontig melegítjük. (Ne engedjük, hogy felforrjon, mert akkor a tojás kicsapódhat!) 3. Amikor sűrűsödni kezd, lehúzzuk a tűzről, és négy tűzálló desszertformába kanalazzuk. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára. 4. Tálalás előtt a maradék cukrot a krém tetejére szórjuk, és tűzpisztollyal rövid idő alatt karamellizáljuk, vagy ha nincs tűzpisztolyunk, úgy a formákat előmelegített grillsütőbe tesszük. Ha a cukor karamellizálódik, azonnal tálaljuk. Tálalás, díszítés Tálaláskor villa vagy kanál hegyével mintákat rajzolhatunk a karamellbe, és ezzel díszíthetjük a krémet.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!