Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Crema Catalana

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fél liter tej
  • 3,2 dl tejszín
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1-2 szem őrölt szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja



  

Elkészítés:

1. A cukor háromnegyedével habosra keverjük a tojássárgájákat, majd hozzáadjuk az őrölt fahéjat, szegfűszeget, a keményítőt, és a reszelt citromhéjat. 2. A tejet és a tejszínt felforraljuk a fahéjrúddal, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos keverékhez. Állandó keverés mellett mérsékelt lángon forráspontig melegítjük. (Ne engedjük, hogy felforrjon, mert akkor a tojás kicsapódhat!) 3. Amikor sűrűsödni kezd, lehúzzuk a tűzről, és négy tűzálló desszertformába kanalazzuk. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőszekrénybe legalább 2 órára. 4. Tálalás előtt a maradék cukrot a krém tetejére szórjuk, és tűzpisztollyal rövid idő alatt karamellizáljuk, vagy ha nincs tűzpisztolyunk, úgy a formákat előmelegített grillsütőbe tesszük. Ha a cukor karamellizálódik, azonnal tálaljuk. Tálalás, díszítés Tálaláskor villa vagy kanál hegyével mintákat rajzolhatunk a karamellbe, és ezzel díszíthetjük a krémet.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!