Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szalagos farsangi fánk

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 25 db fánkhoz
  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 7 dkg Rama
    margarin
  • 1 csipet só
  • 6 tojássárgája
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • olaj a sütéshez
  • rum az ízesítéshez
  • sárgabaracklekvár a tálaláshoz



  

Elkészítés:

1. A szétmorzsolt élesztőt egy evőkanál cukorral 2 dl langyos tejben simára keverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. 2. Az átszitált lisztet egy tálba szórjuk, mélyedést fúrunk a közepébe, és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a cukorral habosra kevert tojássárgákat, a vajat, a sót, a vaníliáscukrot, két evőkanál rumot, és a maradék langyos tejet. 3. A tésztát hólyagosra dolgozzuk össze, és konyharuhával letakarva, liszttel meghintett tálban, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. 4. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 6-8 cm átmérőjű, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kész fánkok közepét a kezünkkel kissé széthúzzuk, így a perem jóval vastagabbá válik, majd ismét negyed órát pihentetjük. 5. Míg megkel, egy nagy lábosba 5 ujjnyi olajat öntünk, és felforrósítjuk. Ebben az olajban sütjük ki a fánkokat úgy, hogy 3 percig fedő alatt az egyik, majd fedő nélkül a másik oldalukat sütjük. 6. Ha megsültek, papírtörülközővel felitatjuk a felesleges olajat, és tálaljuk. Tálalás, díszítés Vaníliás porcukorba forgatjuk a fánkokat, és rummal elkevert forró baracklekvárt kínálunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!