Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szalagos farsangi fánk
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 25 db fánkhoz
- 50 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 10 dkg cukor
- 7 dkg Rama margarin
- 1 csipet só
- 6 tojássárgája
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- olaj a sütéshez
- rum az ízesítéshez
- sárgabaracklekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
1. A szétmorzsolt élesztőt egy evőkanál cukorral 2 dl langyos tejben simára keverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. 2. Az átszitált lisztet egy tálba szórjuk, mélyedést fúrunk a közepébe, és ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt, a cukorral habosra kevert tojássárgákat, a vajat, a sót, a vaníliáscukrot, két evőkanál rumot, és a maradék langyos tejet. 3. A tésztát hólyagosra dolgozzuk össze, és konyharuhával letakarva, liszttel meghintett tálban, meleg helyen kétszeresére kelesztjük. 4. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 6-8 cm átmérőjű, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kész fánkok közepét a kezünkkel kissé széthúzzuk, így a perem jóval vastagabbá válik, majd ismét negyed órát pihentetjük. 5. Míg megkel, egy nagy lábosba 5 ujjnyi olajat öntünk, és felforrósítjuk. Ebben az olajban sütjük ki a fánkokat úgy, hogy 3 percig fedő alatt az egyik, majd fedő nélkül a másik oldalukat sütjük. 6. Ha megsültek, papírtörülközővel felitatjuk a felesleges olajat, és tálaljuk. Tálalás, díszítés Vaníliás porcukorba forgatjuk a fánkokat, és rummal elkevert forró baracklekvárt kínálunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!