Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gazpacho

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 cső zöldpaparika
  • 1 közepes uborka
  • 6-7 szem paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 12 dkg szétmorzsolt száraz kenyér
  • 1 evőkanál nagyon finomra vágott zellerlevél és petrezselyem
  • egy csipet majoránna
  • bors



  

Elkészítés:

A paradicsomot hámozzuk meg és magozzuk ki. Az uborkát szintén hámozzuk meg, és daraboljuk kis kockákra. A zöldpaprikák magházát távolítsuk el, és vágjuk őket négyfelé. A fokhagymát és a vöröshagymát szeleteljük fel. A zöldségeket tegyük turmixgépbe, és pépesítsük (régen ezt mozsárban végezték), majd öntsük levesestálba. Keverjük hozzá az olajat, ecetet, ízesítsük a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy sűrű leves maradjon. A végén keverjük bele a morzsává őrölt kenyeret is. Legalább két órára hűtsük be, jó hidegen tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!