Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Valenciai paella

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg-os csirke
  • 35 dkg rizs
  • 15 dkg zöldborsó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 színes zöldpaprika
  • 7 dl tyúkhúsleves
  • 3 érettebb paradicsom
  • 15 dkg sonka
  • 15 dkg sovány sertéshús
  • 20 dkg főtt apró rák
  • egy tucat főtt kagyló
  • egy tucat főtt királyrák
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál porított sáfrány
  • kakukkfű
  • fekete bors
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemlevél.



  

Elkészítés:

Egy nagy, lapos serpenyőben meleg olajban megpirítjuk a feldarabolt csirkét, sertéshúst és a sonkát. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, vöröshagymát, felszeletelt paprikát, hámozott, feldarabolt paradicsomot. Amikor a hagyma megfonnyadt, adjuk hozzá a levest és egy pohárnyi vizet, a sót, borsot, rizst, pirosparikát, oregánót, kakukkfüvet. Fedjük le, és közepes tűzön főzzük 35 percig, amíg a húsok megpuhulnak. Ezután adjuk hozzá a sáfrányt (ettől lesz szép sárga színe), zöldborsót, a rákokat. Fedjük le és főzzük még 15 percig. A végén tegyük a tetejére a kagylót, és petrezselyemmel szórjuk meg. Főzés közben folyamatosan figyeljük, hogy nehogy túl gyorsan elfője a levét, ha kell, pótoljuk egy kis húslevessel. Tehetünk még a tetejére olajbogyót és articsóka szívet. Főzhetünk bele halat is, kisebb darabokat adjunk hozzá, akkor, amikor beletesszük a rizst.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!