Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Valenciai paella
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg-os csirke
- 35 dkg rizs
- 15 dkg zöldborsó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 2 színes zöldpaprika
- 7 dl tyúkhúsleves
- 3 érettebb paradicsom
- 15 dkg sonka
- 15 dkg sovány sertéshús
- 20 dkg főtt apró rák
- egy tucat főtt kagyló
- egy tucat főtt királyrák
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál porított sáfrány
- kakukkfű
- só
- fekete bors
- 1 teáskanál oregánó
- 1 evőkanál aprított petrezselyemlevél.
Elkészítés:
Egy nagy, lapos serpenyőben meleg olajban megpirítjuk a feldarabolt csirkét, sertéshúst és a sonkát. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, vöröshagymát, felszeletelt paprikát, hámozott, feldarabolt paradicsomot. Amikor a hagyma megfonnyadt, adjuk hozzá a levest és egy pohárnyi vizet, a sót, borsot, rizst, pirosparikát, oregánót, kakukkfüvet. Fedjük le, és közepes tűzön főzzük 35 percig, amíg a húsok megpuhulnak. Ezután adjuk hozzá a sáfrányt (ettől lesz szép sárga színe), zöldborsót, a rákokat. Fedjük le és főzzük még 15 percig. A végén tegyük a tetejére a kagylót, és petrezselyemmel szórjuk meg. Főzés közben folyamatosan figyeljük, hogy nehogy túl gyorsan elfője a levét, ha kell, pótoljuk egy kis húslevessel. Tehetünk még a tetejére olajbogyót és articsóka szívet. Főzhetünk bele halat is, kisebb darabokat adjunk hozzá, akkor, amikor beletesszük a rizst.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!