Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Spanyol almatorta

3x      1x   0.0x
Spanyol almatorta recept

Spanyol almatorta recept

Hozzávalók:

  • 20 deka cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 deka szobahőmérsékletű Rama
    margarin
  • 4 tojás (1 órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből!)
  • 12,5 deka darált dió (vagy mogyoró, esetleg mandula)
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. sütőpor
  • 20 deka liszt
  • 2 ek. cukrozatlan kakaó
  • 4 borízű alma
  • 3 kanál rum (lehet amaretto is, vagy rumaroma



  

Elkészítés:

Az almát meghámozom, kivágom a magházát és apró kockákra vágom. Rummal meglocsolom és állni hagyom. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. A tojásokat egyenként dolgozom bele, 2-3 percig tovább keverem, majd hozzáadom a darált diót, és a sütőporos, kakaós lisztet. A végén beleforgatom a rumos almát, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm a tésztát. 180°C fokra előmelegített sütőbe tolom, és 55-60 percig sütöm.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!