Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Spanyol almatorta
3x
1x
0.0x
Spanyol almatorta recept
Hozzávalók:
- 20 deka cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 deka szobahőmérsékletű Rama margarin
- 4 tojás (1 órával felhasználás előtt kivenni a hűtőből!)
- 12,5 deka darált dió (vagy mogyoró, esetleg mandula)
- 1 tk. fahéj
- 1 tk. sütőpor
- 20 deka liszt
- 2 ek. cukrozatlan kakaó
- 4 borízű alma
- 3 kanál rum (lehet amaretto is, vagy rumaroma
Elkészítés:
Az almát meghámozom, kivágom a magházát és apró kockákra vágom. Rummal meglocsolom és állni hagyom. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. A tojásokat egyenként dolgozom bele, 2-3 percig tovább keverem, majd hozzáadom a darált diót, és a sütőporos, kakaós lisztet. A végén beleforgatom a rumos almát, majd egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm a tésztát. 180°C fokra előmelegített sütőbe tolom, és 55-60 percig sütöm.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!