Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zserbó gazdagon
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre 20 adag kristálycukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 db reszelt citromhéj
- 2 dkg élesztő
- 40 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 1 db tojássárgája
- 30 dkg finom liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg Rama margarin
- 8 dkg porcukor
- 4 db főtt tojás
- 3 dl sárgabarackbefőtt
- 1 kávéskanál reszelt narancshéj
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1 kevés zsemlemorzsa
- 15 dkg tortabevonó
Elkészítés:
A főtt tojások sárgáját finom szitán vagy levesszűrőn átpasszírozom, majd a porcukorral, a Rama margarinnal és a nyers tojássárgájával habosra keverem. A liszthez hozzáadok 5 dkg őrölt diót, a vanília kikapart belsejét, a reszelt citromhéjat, a sót meg az élesztőt, és gyorsan összedolgozom, összegyúrom a tojásos keverékkel. Cipót formálok belőle, és letakarva 2 órára a hűtőbe teszem. A töltelékhez a diót a kakaóval, a kristálycukorral, a narancshéjjal, a rumaromával és annyi baracklekvárral keverem össze, hogy jól kenhető legyen, de ne folyós. Egy kisméretű tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztát 4 részre osztom, és a lapokat kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtom. Mindegyiket megszórom zsemlemorzsával, és rákenem a háromfelé osztott krémet. A tetejére kerülő lapot kicsit nagyobbra nyújtom, hogy a sütemény oldalát is betakarja. Villával az oldalait eligazgatom, a tetejét megszurkálom. 10-15 percet pihentetem, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon, amit félidőnél mérsékelek, megsütöm. Még forrón megkenem a tetejét megforrósított baracklekvárral, hagyom kihűlni, végül csokimázzal bevonom.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!