Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zserbó gazdagon

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre 20 adag kristálycukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 db reszelt citromhéj
  • 2 dkg élesztő
  • 40 dkg darált dió
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája
  • 30 dkg finom liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 4 db főtt tojás
  • 3 dl sárgabarackbefőtt
  • 1 kávéskanál reszelt narancshéj
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 1 kevés zsemlemorzsa
  • 15 dkg tortabevonó



  

Elkészítés:

A főtt tojások sárgáját finom szitán vagy levesszűrőn átpasszírozom, majd a porcukorral, a Rama
margarinnal és a nyers tojássárgájával habosra keverem. A liszthez hozzáadok 5 dkg őrölt diót, a vanília kikapart belsejét, a reszelt citromhéjat, a sót meg az élesztőt, és gyorsan összedolgozom, összegyúrom a tojásos keverékkel. Cipót formálok belőle, és letakarva 2 órára a hűtőbe teszem. A töltelékhez a diót a kakaóval, a kristálycukorral, a narancshéjjal, a rumaromával és annyi baracklekvárral keverem össze, hogy jól kenhető legyen, de ne folyós. Egy kisméretű tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztát 4 részre osztom, és a lapokat kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtom. Mindegyiket megszórom zsemlemorzsával, és rákenem a háromfelé osztott krémet. A tetejére kerülő lapot kicsit nagyobbra nyújtom, hogy a sütemény oldalát is betakarja. Villával az oldalait eligazgatom, a tetejét megszurkálom. 10-15 percet pihentetem, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon, amit félidőnél mérsékelek, megsütöm. Még forrón megkenem a tetejét megforrósított baracklekvárral, hagyom kihűlni, végül csokimázzal bevonom.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!