Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Beigli receptje
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1 dl tejföl
- 20 dkg Rama margarin
- 2 dkg élesztő
- 1 db tojás
- 8 dkg porcukor
- pici só Dió töltelék 25 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 1 db nagy hámozott reszelt alma
- 1 púpozott evőkanál sárgabarack jam
- 10 dkg mazsola / 1 dl tejbe áztatva /
- 1/4 rész birsalma sajt
- /apróra vágva / (az 1/4 rész egy tányér negyede )
- 1 db nagy narancs reszelt héja
- 2-3 karika ananászbefőtt + lé 1-2 evőkanálnyi
- pár csepp rumaroma
- Mák töltelék 25 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 reszelt citrom héja
- 2-3 karika ananászbefőtt + lé 1-2 evőkanálnyi
- 1/4 rész birsalma sajt /apróra vágva /
- 10 dkg mazsola / 1 dl tejbe áztatva /
- 1 evőkanál meggy jam és 10 15 szem
- meggykompot
- 1-2 evő kanál méz
Elkészítés:
A tölteléket jól összekeverjük, és tűzön , csak összemelegítjük, míg össze nem áll és hagyjuk kihűlni. /ezt előző nap meg lehet csinálni / A tepsit kikenni, vagy sütőpapírral befedni. Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel összedolgozzuk, majd az összes hozzávalóval, könnyű tésztát csinálunk, és kb 1-2 órát pihentetjük. Utána megtöltjük és tojás fehérjével, kb 15 percenként kenegetjük, 3 szor. A tészta mindvégig a konyhahőmérsékletén maradjon. Kb 6-os fokozaton sütni.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!