Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Beigli receptje

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 dl tejföl
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • pici só Dió töltelék 25 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db nagy hámozott reszelt alma
  • 1 púpozott evőkanál sárgabarack jam
  • 10 dkg mazsola / 1 dl tejbe áztatva /
  • 1/4 rész birsalma sajt
  • /apróra vágva / (az 1/4 rész egy tányér negyede )
  • 1 db nagy narancs reszelt héja
  • 2-3 karika ananászbefőtt + lé 1-2 evőkanálnyi
  • pár csepp rumaroma
  • Mák töltelék 25 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 reszelt citrom héja
  • 2-3 karika ananászbefőtt + lé 1-2 evőkanálnyi
  • 1/4 rész birsalma sajt /apróra vágva /
  • 10 dkg mazsola / 1 dl tejbe áztatva /
  • 1 evőkanál meggy jam és 10 15 szem
  • meggykompot
  • 1-2 evő kanál méz



  

Elkészítés:

A tölteléket jól összekeverjük, és tűzön , csak összemelegítjük, míg össze nem áll és hagyjuk kihűlni. /ezt előző nap meg lehet csinálni / A tepsit kikenni, vagy sütőpapírral befedni. Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel összedolgozzuk, majd az összes hozzávalóval, könnyű tésztát csinálunk, és kb 1-2 órát pihentetjük. Utána megtöltjük és tojás fehérjével, kb 15 percenként kenegetjük, 3 szor. A tészta mindvégig a konyhahőmérsékletén maradjon. Kb 6-os fokozaton sütni.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!