Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Almás pite süti recept

2x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 3 dkg disznózsír
  • 6 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál rum Töltelék 3/4 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg mogyoró (ha nincs, a dió is megteszi)
  • 10 dkg porcukor



  

Elkészítés:

A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzátesszük a zsírt, porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a rumot, és az egészet könnyedén összegyúrjuk. Két órát hideg helyen pihentetjük. Aztán két részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk a lisztezett deszkán, és a nyújtófára tekerve - így kevésbé szakad - a tepsibe rakjuk. Beborítjuk hámozott, vékony szeletekre vágott almával, megszórjuk mazsolával, fahéjjal, darált mogyoróval és porcukorral. Befedjük a másik kinyújtott lappal, megkenjük tojássárgájával, és meghintjük vagdalt mogyoróval. Előmelegített, középforró sütőben sütjük. Szeletekre vágjuk, vaníliás cukorral meghintjük

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!