Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Aszalt szilva- leves

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre 40 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek liszt
  • 1 ek Rama
    margarin
  • fahéj



  

Elkészítés:

A jól megmosott szilvát 1 l hideg vízben feltesszük főni. Ha forr, hozzáadjuk a bort, a cukrot és a fahéjat, csipet sóval és puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a lisztet és kevés vízzel összehabart tejfölt, és a vajat. Cukorral édesítjük és melegen tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!