Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Cipóban sült csülök

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 1 kg liszt
  • 2 füstölt csülök
  • 2 dkg élesztő és só



  

Elkészítés:

A csülköt hideg vízben tesszük fel főzni. Ha felforrt, első levét leöntjük, és újra feltéve puhára főzzük, majd kicsontozzuk. Öt dkg lisztet az élesztővel, 1 dl langyos vízzel elkeverjük, és 45 percig kelesztjük. Hozzáadjuk a lisztet és annyi langyos vizet amennyit felvesz, de ne legyen túlságosan lágy. Simára dagasztjuk és további 1 órán át meleg helyen kelni hagyjuk. 1 cm vastagra nyújtjuk és a csülökkel megtöltve cipókat formálunk belőle. Tetejét vízzel megkenjük és közepes sütőben világosbarnára sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!