Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Diós- mézes pulykacomb
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 6személyre 2 pulykacomb
- 20 dkg dióbél
- 2 banán
- 20 dkg Rama margarin
- 2 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 2 dl savanykás fehérbor
- 1 dl akácméz
- 40 dkg makaróni
- 5 dkg vaj
- Vegeta
- őrölt gyömbér
Elkészítés:
A megtisztított megmosott combokat megszórjuk az ételízesítővel és gyömbérrel, és vajon kevés bort alá öntve puhára pároljuk. Az elfövő bort utána mindig pótoljuk, s ha elfogy, akkor vizet öntünk alá. Ha a húst már puha, a bőrét lehúzzuk, félretesszük, a combokat kicsontozzuk és a húst csíkokra vágjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk. A mandarint gerezdekre szedjük, a banánt karikára vágjuk, majd a pulyka edényében 5 percig tároljuk, végül tejföllel behabarjuk. Hozzátesszük a húst, megszórjuk még egy kis ételízesítővel és gyömbérrel, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, és hozzákeverjük a kifőzött makarónit. A tetejére tesszük a csíkokra vágott bőrt. Forró sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!