Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Diós- mézes pulykacomb

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 6személyre 2 pulykacomb
  • 20 dkg dióbél
  • 2 banán
  • 20 dkg Rama
    margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl savanykás fehérbor
  • 1 dl akácméz
  • 40 dkg makaróni
  • 5 dkg vaj
  • Vegeta
  • őrölt gyömbér



  

Elkészítés:

A megtisztított megmosott combokat megszórjuk az ételízesítővel és gyömbérrel, és vajon kevés bort alá öntve puhára pároljuk. Az elfövő bort utána mindig pótoljuk, s ha elfogy, akkor vizet öntünk alá. Ha a húst már puha, a bőrét lehúzzuk, félretesszük, a combokat kicsontozzuk és a húst csíkokra vágjuk. A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk. A mandarint gerezdekre szedjük, a banánt karikára vágjuk, majd a pulyka edényében 5 percig tároljuk, végül tejföllel behabarjuk. Hozzátesszük a húst, megszórjuk még egy kis ételízesítővel és gyömbérrel, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, és hozzákeverjük a kifőzött makarónit. A tetejére tesszük a csíkokra vágott bőrt. Forró sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!