Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gesztenyekrémleves

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 40 dkg gesztenye
  • 1 db húsleveskocka
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 8 dkg Rama
    margarin
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 2 szál zellerlevél



  

Elkészítés:

A gesztenyét megtisztítjuk és leveskockából készült cukorral, sóval, zellerrel ízesített lében puhára főzzük. Amikor megpuhult, összeturmixoljuk, majd újra felforraljuk. A Rama
margarinból és a lisztből világos rántást készítünk, ezzel besűrítjük a levest, majd hozzáadjuk a tejet, és kis lángon 4- 5 percig forraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínnel összekevert tojássárgáját.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!