Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mazsolás borleves

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre:
  • 1l édes fehérbor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • fél citrom héja
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • 5cl konyak



  

Elkészítés:

A bort gyöngyözésig hevítjük, majd beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és citromhéjat, és lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és állandó keverés közben, lassan hozzá öntjük a bort. Egészen krémszerűvé keverjük, végül hozzáadjuk a konyakban megáztatott, lecsepegtetett mazsolát. Levescsészében tároljuk, tetejét tejszínhabbal és mazsolaszemekkel díszítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!