Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
		15 kategóriában
2129db recept		
Mazsolás borleves
 
							
						
				1x 
  
				 1x
  
				1x 0.0x
  
				0.0x 
			
		 
  
				 1x
  
				1x 0.0x
  
				0.0x 
			Hozzávalók:
- 4személyre:
- 1l édes fehérbor
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 dl tej
- fél citrom héja
- fahéj
- szegfűszeg
- só
- 5cl konyak
Elkészítés:
A bort gyöngyözésig hevítjük, majd beletesszük a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és citromhéjat, és lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, és állandó keverés közben, lassan hozzá öntjük a bort. Egészen krémszerűvé keverjük, végül hozzáadjuk a konyakban megáztatott, lecsepegtetett mazsolát. Levescsészében tároljuk, tetejét tejszínhabbal és mazsolaszemekkel díszítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!
 Hozzáadás a kedvencekhez
Hozzáadás a kedvencekhez Recept nyomtatása
Recept nyomtatása Recept elküldése
Recept elküldése