Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Dorozsmai pontyfilé

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 1 kg pontyfilé
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg csuszatészta
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vörös hagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kiskanál piros arany
  • 2 dl tejföl
  • liszt



  

Elkészítés:

A filéket sózzuk, lisztbe forgatjuk, felhevített olajban mindkét oldalát pirosra sütjük és félretesszük. Ugyanebben az olajban a kockára vágott szalonnát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra szeletelt hagymát, majd a kockára vágott gombát. Enyhén sózzunk és erős tűzön 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a piros aranyat, és a felengedjük 2 ek liszttel elkevert tejföllel és 2 dl vízzel. Jól kiforraljuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és egy tűzálló tál aljára terítjük. Ráhelyezzük a halat, leöntjük a mártással, és 10 percre forró sütőbe tesszük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!