Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Fogas diómártásban

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 1 kg filézett fogasszelet
  • 8 dkg dió
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 babérlevél
  • 1 szegfűszeg
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl húsleves
  • liszt
  • bors



  

Elkészítés:

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk, és Rama
margarinon kissé megpirítjuk. Mellé dobjuk a finomra vágott hagymát, zeller zöldet és petrezselymet, és a szegfűszeget. Néhány percig erős tűzön pároljuk. Ezután mérsékeljük a tüzet, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a bort és a húslevest. Fedő alatt 15 percig pároljuk. A halat óvatosan kiemeljük a levéből, tűzálló tálba tesszük. A babérlevelet és a szegfűszeget kivesszük, a zöldséget levével együtt áttörjük, erős tűzön kissé megforraljuk. Hozzákeverjük a durvára vágott diót, ráöntjük a halra, meghintjük reszelt sajttal, rámorzsoljuk a maradék Rama
margarint és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!