Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Fogas diómártásban
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4személyre 1 kg filézett fogasszelet
- 8 dkg dió
- 5 dkg Rama margarin
- 5 dkg reszelt sajt
- 15 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál zellerzöld
- 1 babérlevél
- 1 szegfűszeg
- 1 csokor petrezselyem
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl húsleves
- liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, fél óráig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk, és Rama margarinon kissé megpirítjuk. Mellé dobjuk a finomra vágott hagymát, zeller zöldet és petrezselymet, és a szegfűszeget. Néhány percig erős tűzön pároljuk. Ezután mérsékeljük a tüzet, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a bort és a húslevest. Fedő alatt 15 percig pároljuk. A halat óvatosan kiemeljük a levéből, tűzálló tálba tesszük. A babérlevelet és a szegfűszeget kivesszük, a zöldséget levével együtt áttörjük, erős tűzön kissé megforraljuk. Hozzákeverjük a durvára vágott diót, ráöntjük a halra, meghintjük reszelt sajttal, rámorzsoljuk a maradék Rama margarint és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!