Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gesztenyepuding

1x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre:
  • 25 dkg gesztenye
  • 5-5 dkg cukor
  • liszt és Rama
    margarin
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • fél rúd vanília
  • Rama
    margarin
  • porcukor



  

Elkészítés:

A megtisztított gesztenyét kevés cukros, vaníliával ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. A Rama
margarinból és a lisztből világos barna rántást készítünk, felengedjük a forró tejjel, és habverővel addig keverjük, amíg az edényfaláról leválik. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját és a gesztenyemasszát, majd kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Margarinnal kikent, porcukorral megszórt formába öntjük, vízzel telt edénybe állítjuk, letakarjuk és a sütőben 30-35 percig pároljuk. Olvasztott csokoládéval kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!