Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gesztenyepuding
1x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4személyre:
- 25 dkg gesztenye
- 5-5 dkg cukor
- liszt és Rama margarin
- 4 tojás
- 2 dl tej
- fél rúd vanília
- Rama margarin
- porcukor
Elkészítés:
A megtisztított gesztenyét kevés cukros, vaníliával ízesített vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. A Rama margarinból és a lisztből világos barna rántást készítünk, felengedjük a forró tejjel, és habverővel addig keverjük, amíg az edényfaláról leválik. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját és a gesztenyemasszát, majd kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Margarinnal kikent, porcukorral megszórt formába öntjük, vízzel telt edénybe állítjuk, letakarjuk és a sütőben 30-35 percig pároljuk. Olvasztott csokoládéval kínáljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!