Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gesztenyés karaj
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4személyre 60 dkg karaj
- 40 dkg gesztenye
- 2 tojássárgája
- 2 kiskanál só
- szerecsendió
- 2 ek olaj
Elkészítés:
A karajt kicsontozzuk, éles késsel szétnyitjuk úgy, hogy tégla alakú, ujjnyi vastag lapot kapjunk. Mindkét oldalát besózzuk. A gesztenyéket bevagdossuk, forró vízben 10- 15 percig főzzük, majd hideg vízben hirtelen lehűtjük. A meghámozott gesztenyét kevés sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük, átpasszírozzuk. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük és a tojássárgájával kikeverjük. Félujjnyi vastagon rákenjük előkészített húsra, felgöngyöljük, szorosan átkötjük és előmelegített sütőben, 45 perci alatt megsütjük. A kihűlt húst vékonyan szeleteljük, levébe visszatéve forrósítjuk. Párolt sárgarépával és burgonyafánkkal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!