Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gesztenyés karaj

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 60 dkg karaj
  • 40 dkg gesztenye
  • 2 tojássárgája
  • 2 kiskanál só
  • szerecsendió
  • 2 ek olaj



  

Elkészítés:

A karajt kicsontozzuk, éles késsel szétnyitjuk úgy, hogy tégla alakú, ujjnyi vastag lapot kapjunk. Mindkét oldalát besózzuk. A gesztenyéket bevagdossuk, forró vízben 10- 15 percig főzzük, majd hideg vízben hirtelen lehűtjük. A meghámozott gesztenyét kevés sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük, átpasszírozzuk. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük és a tojássárgájával kikeverjük. Félujjnyi vastagon rákenjük előkészített húsra, felgöngyöljük, szorosan átkötjük és előmelegített sütőben, 45 perci alatt megsütjük. A kihűlt húst vékonyan szeleteljük, levébe visszatéve forrósítjuk. Párolt sárgarépával és burgonyafánkkal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!