Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Halkocsonya

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 1 l átszűrt húsleves
  • 6 dkg zselatinpor
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg kész halmajonéz



  

Elkészítés:

Az átszűrt húslevest felforraljuk és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a zselatinport. Tíz perc forralás után kissé lehűtjük, hogy méz sűrű legyen. Őzgerincformába öntjük az aszpik 1/6- át, hogy 3 mm vastagságban befedje a forma belsejét, majd hűtőbe téve lehűtjük. Közben a majonézbe beleöntjük a maradék aszpikot, amelyet a citrom levével ízesítjük. A hűtőből kivesszük a formát, és a már megszilárdult aszpik rétegre öntjük a halmajonézt, majd újra lehűtjük. Addig hagyjuk a hűtőben, amíg teljesen megkocsonyásodik, végül a formát néhány másodperc erejéig meleg vízbe mártjuk, hogy tartalma kivehető legyen. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!