Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Halkocsonya
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4személyre 1 l átszűrt húsleves
- 6 dkg zselatinpor
- 1 citrom leve
- 25 dkg kész halmajonéz
Elkészítés:
Az átszűrt húslevest felforraljuk és folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a zselatinport. Tíz perc forralás után kissé lehűtjük, hogy méz sűrű legyen. Őzgerincformába öntjük az aszpik 1/6- át, hogy 3 mm vastagságban befedje a forma belsejét, majd hűtőbe téve lehűtjük. Közben a majonézbe beleöntjük a maradék aszpikot, amelyet a citrom levével ízesítjük. A hűtőből kivesszük a formát, és a már megszilárdult aszpik rétegre öntjük a halmajonézt, majd újra lehűtjük. Addig hagyjuk a hűtőben, amíg teljesen megkocsonyásodik, végül a formát néhány másodperc erejéig meleg vízbe mártjuk, hogy tartalma kivehető legyen. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!