Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kacsamell pezsgőmártásban
3x
2x
0.0x
Hozzávalók:
- 4személyre 80 dkg kicsontozott kacsamell
- 5 dkg Rama margarin
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 narancs
- 1 citrom
- 1 dl pezsgő
- 1 kiskanál liszt
- olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A kacsamell bőrét eltávolítjuk, a húst sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjük, és fóliába csomagolva, egy éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap kevés olajat hevítünk, és erős tűzön hirtelen megkapatjuk benne a húst. Azonnal tepsibe tesszük és forró sütőben, mindkét oldalán 10- 10 percig sütjük. A hegymát kis kockára vágjuk, megfonnyasztjuk a vaj felén, hozzáadjuk a vékonyan lehámozott, csíkokra vágott citrom- és narancshéjat, meglocsoljuk a pezsgővel, és fedő nélkül erős tűzön fele térfogatra besűrűsítjük. Aláöntjük a citrom és a narancs átszűrt levét, sózzuk, borsozzuk, majd besűrítjük a megmaradt vajjal összedolgozott liszttel. A sült kacsamellet egészen vékony szeletekre vágjuk, előmelegített tálon szépen elrendezzük, bevonjuk a mártással és narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!