Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kacsamell pezsgőmártásban

3x      2x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4személyre 80 dkg kicsontozott kacsamell
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 1 dl pezsgő
  • 1 kiskanál liszt
  • olaj
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

A kacsamell bőrét eltávolítjuk, a húst sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjük, és fóliába csomagolva, egy éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap kevés olajat hevítünk, és erős tűzön hirtelen megkapatjuk benne a húst. Azonnal tepsibe tesszük és forró sütőben, mindkét oldalán 10- 10 percig sütjük. A hegymát kis kockára vágjuk, megfonnyasztjuk a vaj felén, hozzáadjuk a vékonyan lehámozott, csíkokra vágott citrom- és narancshéjat, meglocsoljuk a pezsgővel, és fedő nélkül erős tűzön fele térfogatra besűrűsítjük. Aláöntjük a citrom és a narancs átszűrt levét, sózzuk, borsozzuk, majd besűrítjük a megmaradt vajjal összedolgozott liszttel. A sült kacsamellet egészen vékony szeletekre vágjuk, előmelegített tálon szépen elrendezzük, bevonjuk a mártással és narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!